Efter önskemål kommer vi denna vecka att orientera två lektioner. Upplägget är att ni ska orientera i Blackebergsparken med hjälp av bilder istället för skärmar, detta kallas för bildorientering.

  1. Ni får en karta, ett papper med en massa bilder samt ett startkort och en penna.
  2. Med hjälp av kartan ska ni hitta till kontroller precis som tidigare, men när ni väl kommer till en kontrollplats finns där ingen skärm utan istället ett föremål t.ex. en skylt eller en dörr som också finns med på pappret med alla bilder.
  3. Varje bild har också en bokstav och denna bokstav skriver ni i rutan för kontrollnumret som ni letade efter.
  4. Så istället för att stämpla så skriver ni bokstäver i rutorna som hör ihop med bilderna.

Ni får en ny bana, ett nytt sätt att öva era orienteringskunskaper samt att jag får se era kunskaper ur ett nytt perspektiv. Det blir kul och jag kommer givetvis att dra all denna information vid lektionsstart igen.

Detta blir troligtvis sista gången vi orienterar tillsammans under mellanstadiet så det är viktigt att ni har hög närvaro och deltar efter bästa förmåga.

Karttecken är en viktig del i att lära sig hitta med hjälp av kartor. Ett enkelt sätt att lära sig dessa är att spela memory med karttecken, klicka här för att komma till spelet.

På Youtube finns det massor av bra videos om orientering. Klicka här för att komma till den som vi kommer att titta på under vår introduktionslektion.